• BIST 90.383
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C
  • "Erdoğan'ı Öldürün" Pankartı Açıldı Fatih Tezcan Uyardı!
  • 18 MART ÇANAKKALE İNGİLİZ ZAFERİ Mİ?
  • 15 Temmuz'da FETÖ Darbesini İlk Haber Veren ve Milleti Meydanlara Çağıran Fatih Tezcan'a FETÖ'ye Hakaretten Dava!
  • "Erdoğan'ı Öldürün" Pankartı Açıldı Fatih Tezcan Uyardı!
  • 18 MART ÇANAKKALE İNGİLİZ ZAFERİ Mİ?

Murat Gezenler için Eylem ve Basın Açıklaması Yapıldı

16 Mayıs 2009 tarihinde gece yarısı evi basılarak Suriye istihbaratı tarafından gözaltına alınan Murat Gezenler için 12 Haziran Cuma günü Ensar Kardeşlik Platformu üyeleri tarafından Suriye İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması düzenlendi.

16 Mayıs 2009 tarihinde gece yarısı evi basılarak Suriye istihbaratı tarafından gözaltına alınan Murat Gezenler için 12 Haziran Cuma günü Ensar Kardeşlik Platformu üyeleri  tarafından Suriye İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması düzenlenmiştir.

Suriyeli yetkililer  26 gündür Murat Gezenler'in hangi suçlama ile gözaltına alındığı konusunda hiçbir bilgi vermezken, şu anda hala   hangi şartlar altında tutulduğuna dair de hiçbir açıklamada bulunmuş değiller.

11 Mayıs Perşembe günü saat:23:30’da Murat Gezenler’e ailesi ile bir kez görüşme hakkı tanınmış ve bu görüşmede 25 gün boyunca uykusuzluk sorunu aç ve susuz bırakılma gibi zulümlere maruz kaldığını dile getirmiştir.

Başbakan müsteşar makamı ile yapılan görüşmelerde Türkiye ve Suriye Elçiliğinin yazıştığı ve yapılan ilk iki notaya Suriye makamının cevap verdiği söylenmiştir. Suriye Büyük Elçiliği ilk iki yazışmada Murat Gezenler’in siyasi suçtan ötürü istihbarat tarafından gözaltına alındığı bilgisini vermiş fakat siyasi suçun içeriği hakkında bilgi almak için yazılan üç ve dördüncü notaya Suriye makamınca cevap verilmemiştir.

Başka bir bilgiye göre Murat Gezenler’in Babu Musalla denilen bir yerde tutulduğu söylenmektedir.Yapılan araştırmalarda Babu Musallanın işkence hane olduğu bilgisi elde edilmiştir.

12 Mayıs Cuma günü Ensar Kardeşlik Platformu üyeleri yapılan basın açıklaması ardından Suriye İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Safwan Ghanem ile görüşme talep etmişler fakat Platform üyeleri içeriye alınmayarak Konsolosluk dış kapısında Büyükelçi ile görüşme yapmak zorunda kalmışlardır. Yapılan görüşmede Başkonsolosa; “Murat Gezenler'in hukuksuz ve tamamen keyfi bir şekilde maruz bırakıldığı uygulamaya son verilmesi söylenmiş ve Amerika’yı memnun etmek adına son bir haftada gözaltına aldıkları İslam alimleri örnek gösterilmiştir”.

Platform üyeleri Murat gezenler serbest bırakılana kadar Konsolosluk önünde çeşitli eylemlerde bulunacaklarını dile getirdiler.

İSLAMİ YÖNELİŞ/AYSUN ÇAKIR

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.