• BIST 77.863
  • Altın 601,90
  • Dolar 2,2455
  • Euro 2,8515
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Kılıçdaroğlu Çıldıracak! Tuzluklardan Sonra O da Parti Kuruyor!
  • Başbakan Davutoğlu Devrim Gibi Kararları Açıkladı! İşte Hayatımızı Baştan Aşağı Değiştirecek Kararlar
  • Eski İstihbaratçılara Şok Operasyon! İşte CIAMAAT'in Gözaltındaki Kilit İsimleri
  • Kılıçdaroğlu Çıldıracak! Tuzluklardan Sonra O da Parti Kuruyor!
  • Başbakan Davutoğlu Devrim Gibi Kararları Açıkladı! İşte Hayatımızı Baştan Aşağı Değiştirecek Kararlar
  • Eski İstihbaratçılara Şok Operasyon! İşte CIAMAAT'in Gözaltındaki Kilit İsimleri

Yeni Facebook Hilesi: Otomatik Beğen!

Yeni Facebook Hilesi: Otomatik Beğen!
İnternette ziyaret ettiğiniz web sitelerini farkında olmadan Facebook profilinizde paylaşıyor olabilirsiniz.

Facebook'taki "Auto Like" yani "Otomatik Beğen" özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği "beğenmesine" veya Facebook profilinde "paylaşmasına" neden oluyor.

Bunun için önce web sayfasına ilgili kodlar ekleniyor ve kodların girildiği bu sayfalara kullanıcılar giriş yaptığında sayfadaki herhangi bir bağlantıya tıklamasıyla birlikte bu web sayfasının Facebook sayfasını otomatik olarak "beğenmiş" veya profilinde "paylaşmış" oluyor.

Benzer şekilde Facebook'ta arkadaşlarınızın beğendiği veya paylaştığını sandığınız video veya herhangi bir içeriğe tıklayıp bakmak istediğinizde Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve işte o anda bu sayfayı da aslında "beğenmiş" oluyorsunuz.

Kullanıcıların birçoğu, bu bilgiyi Facebook hesabında paylaştığının farkında olmazken, bunu bilen uyanıklar ise web sayfalarına bu kodları girmeye devam ediyor.

NE YAPMAK GEREKİYOR

- Facebook'ta paylaşılan sıradan bir video veya içeriğe benziyor. Bu tür paylaşımlar genellikle kullanıcıyı Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriyor. İçeriğe tıklamadan önce adrese göz atılabilir.

- Facebook profilinden çıkış yaptıktan sonra internette dolaşmak daha mantıklı; zira bu tür siteler Facebook'a girmiş kullanıcıya herhangi bir soru sormadan ilgili sayfayı "beğenmelerini" sağlıyor. Oysa Facebook hesabına giriş yapmamış kullanıcı bu sayfaya tıkladığında kendisine "kullanıcı adı" ve "şifre" soruluyor. Bu bilgiler girilmediği taktirde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Analiz Merkezi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 05322384322 | Haber Scripti: CM Bilişim