Analiz Merkezi
Son Dakika
12:44   TFF Binasına Silahlı Saldırı!14:26   Şam'da Üst Düzey Bakanlara Suikast!18:08   YÖK'ten 'Başörtüsü Tacizi'ne İnceleme!16:55   Burhan Galyun'dan Beklenen İstifa!16:38   Türkiye, İsrail'den İzahat İstedi!09:25   CHP İstanbul İl Başkanı Belli Oldu!17:05   Şekip Mosturoğlu'nun Oğlu Bıçaklandı İddiası!11:51   Adem ve Hamit'ten İlk Görüntüler Geldi! FOTO
Nedir Bu Facebook’taki Timelineson?
Nedir Bu Facebook’taki Timelineson?
 
İsrail'li Yerleşimcilerden Filistinlilere Ateş! VİDEO
İsrail'li Yerleşimcilerden Filistinlilere Ateş! VİDEO
 
Suriye'de Türk Kızı Öldürüldü İddiası!
Suriye'de Türk Kızı Öldürüldü İddiası!
 
Atatürkçü Öğretmenler ve Kütahya'da İnsanlık Suçu!
Atatürkçü Öğretmenler ve Kütahya'da İnsanlık Suçu!
Siyonist İsrail İnsanlık Suçu İşledi !
 
Siyonist İsrail İnsanlık Suçu İşledi !
Mavi Marmara`daki İspanyol aktivistler, 83 sayfalık dava dilekçesi hazırladı.
24 Temmuz 2010 Cumartesi 12:36
Facebook
Google
Twitter
Yazdır

 

 

 

 

 

Filistin`in Gazze Şeridi`nde yardım götüren Mavi Marmara gemisinde 9 Türk barış gönüllüsünü katleden İsrail, insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle yardım gemilerinde bulunan üç İspanyol aktivist tarafından dava ediliyor. Dava dilekçesinde başta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu olmak üzere, Savunma Bakanı Ehud Barak ve kabinenin diğer beş bakanı ile İsrail Deniz Kuvvetleri`nin Mavi Marmara baskınıyla insanlığa karşı suç işlediği belirtiliyor.

83 SAYFALIK DAVA DİLEKÇESİ

İspanyollar, hazırladıkları 83 sayfalık dava dilekçesinde, Mavi Marmara`da 9 kişiyi öldüren İsrail`in, kendilerini illegal bir şekilde tutukladığını ve sınırdışı ettiğini belirtti. Öte yandan İspanyolların İsrail`e karşı açacağı `insanlığa karşı suç işledi` davasının en az 9 Avrupa ülkesinde daha açılması bekleniyor. İsrail`in eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de, geçtiğimiz yıl Gazze`de katledilen yarısından fazla çocuk ve kadın 1500 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmuş ve hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı için İngiltere`ye girememişti.

Geçtiğimiz ay Fransız avukat Lillian Glock da adam kaçırma ve sebepsiz sorgulama yaptığı gerekçesiyle İsrail hakkında iki ayrı dava açmıştı. İsrail`in Mavi Marmara`da gerçekleştirdiği kanlı baskınla insanlık suçu işlediği gerekçesiyle açılan davayla ilgili olarak avukat Glock, Fransız yasaların İsrail`i yargılama yetkisine sahip olduğunu belirtmişti. Fransa ve İspanya`nın yanı sıra Filistin yanlısı grupların İngiltere`de İsrail liderlerinin tutuklanarak adalet önüne çıkarılması için dava açacağı öğrenildi.

Vakit

 

 

 

 

g

 

Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
19 Mayıs'ın Stad'larda Kutlanılması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı güne ait bu kutlamalar, aynen sürdürülmelidir.
Nazi Almanyası'ndan kalma bir kutlamadır, bu zamanda demodedir, başka şekilde kutlansın.
Öğrencilere sorulup, sadece isteyenlerle kutlama yapılsın.
Zaman'la kaldırılabilir ama zamanı değildir, otoritelerin ne dediğine iyi bakılsın.
19 Mayıs bir kurtuluş'un değil ihanet'in yıl dönümüdür, kutlama bir yana, unutulsun.
Misafir YazarlarVideogaleri
Fotogaleri
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Namaz Vakitleri
İmsak
42:0
Güneş
34:0
Öğlen
:08:0
İkindi
:03:0
Akşam
:29:0
Yatsı
:11:0
Hava Durumu
Havadurumu
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.Gazeteler Gazeteler
Yazılım: Haber Sitesi Kur