Analiz Merkezi
Son Dakika
12:44   TFF Binasına Silahlı Saldırı!14:26   Şam'da Üst Düzey Bakanlara Suikast!18:08   YÖK'ten 'Başörtüsü Tacizi'ne İnceleme!16:55   Burhan Galyun'dan Beklenen İstifa!16:38   Türkiye, İsrail'den İzahat İstedi!09:25   CHP İstanbul İl Başkanı Belli Oldu!17:05   Şekip Mosturoğlu'nun Oğlu Bıçaklandı İddiası!11:51   Adem ve Hamit'ten İlk Görüntüler Geldi! FOTO
Nedir Bu Facebook’taki Timelineson?
Nedir Bu Facebook’taki Timelineson?
 
İsrail'li Yerleşimcilerden Filistinlilere Ateş! VİDEO
İsrail'li Yerleşimcilerden Filistinlilere Ateş! VİDEO
 
Suriye'de Türk Kızı Öldürüldü İddiası!
Suriye'de Türk Kızı Öldürüldü İddiası!
 
Atatürkçü Öğretmenler ve Kütahya'da İnsanlık Suçu!
Atatürkçü Öğretmenler ve Kütahya'da İnsanlık Suçu!
İnternette com, net, org Tarih Oluyor!
 
İnternette com, net, org Tarih Oluyor!
Sanal alemde yıllardır kullanılan ".com, .gov, .net, .edu, .mil, com.tr" gibi uzantılar tamamen kalkıyor
17 Ekim 2011 Pazartesi 09:00
Facebook
Google
Twitter
Yazdır


İnternette'com, gov,net, org' gibi uzantılar tamamen kalkıyor. Yeni uygulama 2012'de başlayacak. İnternette çatı alan adını ilk alan kira geliri elde edecek.

Sanal alemde yıllardır kullanılan ".com, .gov, .net, .edu, .mil, com.tr" gibi uzantılar tamamen kalkıyor. Uzantılara gerek kalmadan internette isim alınabilecek. "Jenerik Üst Seviye Alan Adları" ismi verilen uygulama ticari alanda çok önemli sonuçları da beraberinde getirecek. Bir marka ve onun alt modelleri için ayrı ayrı alan ismi verilebilecek. "www.istanbul" ismini alan kişi ya da kurum, İstanbul'daki pek çok ticari, siyasi, sosyal faaliyette bulunan kişi ve kurumların internet adreslerinin hakkını da almış olacak. İstanbul Üniversitesi "www.istanbul.üniversitesi" www.istanbul/üniversitesi gibi isimleri almak isterse, www.istanbul ismini elinde bulunduran kişi veya kuruma kira ödemek durumunda kalacak. www. koc ismini elinde bulunduran kişi, www. koc/finans, www.koc.otomotiv, www.koc/ arcelik gibi isimleri satabilecek.

185 BİN DOLAR

Yeni isimler için başvurular 2012 yılı başında alınacak ve yıl sonuna kadar tahsis edilecek. Bedeli 185 bin dolar, yıllık kiralama ücreti ise 25 bin dolar olacak. İngilizce dışında Arapça, Çince, Rusça gibi diller ve alfabelerle de internet alan adı alınabilecek. Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle, Başbakanlığa ait "www.basbakanlik. gov.tr" internet adresi www.basbakanlik, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) müsteşarlığının internet alan adı da www. basbakanlik/mit veya www.basbakanlik/ milliistihbarateskilati olacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "İnternet alan adlarının uluslararası tahsisini yapan kuruluş Icann'in başlattığı uygulamayla internette jenerik üst seviye alan adları 22 uzantı ile sınırlıydı. Bu uygulama ile sınırlama kalkacak ve girişimciler mesela şehir ve marka adları, meslek grupları gibi bir çok alanda, istedikleri herhangi bir internet alan adını alma imkânına kavuşacaklar." Yeni uygulama için başvuru sürecinin 12 Ocak'ta başlayıp 29 Mart'ta biteceğini söyleyen Acarer, "Başvurular 9-20 ay arasında olması beklenen bir süreçte değerlendirilecek" diye konuştu.

ADSL'İ EN ÇOK KULLANAN KOCAELİ OLDU

Turknet'inADSL kullanım istatistiklerine göre, ADSL kullanım oranlarında 3 büyük şehir dışında başı çeken şehirler Kocaeli, Trabzon, Antalya, Konya, Denizli, Gaziantep ve Erzurum oldu. Marmara bölgesinde Kocaeli yüzde 26'lık oranla dikkati çekti. Akdeniz'de ilk sırayı turizmin ağırlıklı önem teşkil ettiği bir ekonomiye sahip olan Antalya aldı. Yüzde 37 oranla ADSL kullanımının en fazla olduğu Antalya'yı yüzde 22 ile Adana ve yüzde 16 ile Mersin takip etti. İç Anadolu'nun birincisi yüzde 44'le Konya, Ege'nin birincisi yüzde 27'yle Denizli, Karadeniz'in birincisi yüzde 18'le Trabzon, Güneydoğu Anadolu'nun birincisi Gaziantep, Doğu Anadolu'nun birincisi de yüzde 23'le Erzurum oldu.

Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
19 Mayıs'ın Stad'larda Kutlanılması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı güne ait bu kutlamalar, aynen sürdürülmelidir.
Nazi Almanyası'ndan kalma bir kutlamadır, bu zamanda demodedir, başka şekilde kutlansın.
Öğrencilere sorulup, sadece isteyenlerle kutlama yapılsın.
Zaman'la kaldırılabilir ama zamanı değildir, otoritelerin ne dediğine iyi bakılsın.
19 Mayıs bir kurtuluş'un değil ihanet'in yıl dönümüdür, kutlama bir yana, unutulsun.
Misafir YazarlarVideogaleri
Fotogaleri
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Namaz Vakitleri
İmsak
42:0
Güneş
34:0
Öğlen
:08:0
İkindi
:03:0
Akşam
:29:0
Yatsı
:11:0
Hava Durumu
Havadurumu
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.Gazeteler Gazeteler
Yazılım: Haber Sitesi Kur